Binnenmuren schilderen

Tip delen:

kleurvlak behang

Uw interieur vlekkeloos afgewerkt

Om uw muren de uitstraling van uw dromen te geven, kunt u de verfborstel in de hand nemen. De Verfkerk geeft u daarbij alle nodige tips en advies over verfsoorten, materialen en werkwijzen.

De frequentie om ruimtes te herschilderen, bedraagt ongeveer zeven jaar. Vochtige ruimtes (bv. badkamers, keukens en kelders) zullen sneller een nieuwe laag nodig hebben. U gebruikt daar best een vocht- en schimmelwerende epoxycoating. Voor de muren in andere ruimtes heeft u de keuze uit heel wat soorten verf. Wij lijsten graag een selectie van de populairste verftypes voor u op:

– Latexverf
Latexverf is erg geliefd omdat die zo makkelijk in gebruik is, eenvoudig overschilderd kan worden en een isolerende werking heeft. U kunt de verf ook met water verdunnen om de dikte aan te passen naargelang uw wensen.

– Vinyllatexverf
Net als latexverf is vinyllatexverf eenvoudig in gebruik en makkelijk overschilderbaar. De dekkracht is wel een pak hoger. Daardoor hoeft u automatisch minder lagen aan te brengen. Een groot voordeel van vinyllatexverf is het ademende en tegelijk waterdichte karakter. Afwassen is steeds mogelijk.

– Acryllatexverf
Acryllatexverf is weinig ademend, wat die dé perfecte verf voor keukens maakt. U kunt vlekken en andere vuiligheid vlot wegschrobben. Bovendien droogt de verf sneller, waardoor u meerdere lagen kunt aanbrengen op één dag. De verf verkleurt niet en u ondervindt weinig geurhinder.

Voor ieder werk de juiste kwast

Of het nu gaat om grote oppervlaktes schilderen of detailwerk aanpakken, het is belangrijk dat u de juiste borstel gebruikt. Er zijn zowel platte, ronde, vierkante als puntige kwasten op de markt. Er bestaan zelfs gespecialiseerde verniskwasten.

Platte kwasten zijn bijvoorbeeld ideaal voor grote en egale oppervlaktes. Ronde kwasten zijn dan weer perfect geschikt voor smalle en kleine oppervlaktes. Bij De Verfkerk vindt u verfkwasten in allerlei verschillende groottes en vormen. Wij geven u graag alle nodige informatie.

Tips & tricks

Net zoals bij andere klussen is bij binnenmuren schilderen een goede voorbereiding het halve werk. Dek eerst en vooral al uw meubels zorgvuldig af. Zo voorkomt u vervelende vlekken. Bescherm ook uw vloeren met afdekkarton. Stopcontacten en plinten plakt u best af met professionele tape. Geplamuurde stukken schuurt u bij voorkeur eerst af om een egale ondergrond te verkrijgen.

Na de voorbereiding kan u echt aan de slag. Voorkom daarbij dat de verf te diep in de muur dringt door eerst een primerlaag aan te brengen. De Verfkerk raadt u aan om uw primer op voorhand al te laten mengen tot de juiste kleur. Zo hoeft u nadien al een verflaagje minder aan te brengen.

Op de primerlaag volgen dan de afwerkingslagen. U roert de verf grondig en begint met de randen van de muur te schilderen. Dop uw verfrol of kwast in de verf om die gelijkmatig te verdelen. Breng enkele stroken naast elkaar aan op uw binnenmuur en neem bij iedere strook nieuwe verf op uw borstel. Zorg voor een goede verdeling en werk uw muur zonder onderbreking af. Let erop dat u de tape verwijdert tijdens het drogen van de verf en niet erna.

De Verfkerk vindt voor u een schilder

Geeft u uw verfklus liever uit handen? De Verfkerk heeft de beste schilders in huis. Onze professionals adviseren u over de mogelijke verftypes, materialen en technieken. Zij staan garant voor een grondige voorbereiding en een snelle oplevering. Geen hoekje of kantje ontsnapt aan hun alziende oog. Maak gerust een afspraak via onze website als u een echte vakman wil inschakelen.