Plissé / Duette®

Plissé / Duette®

Onder plissé / Duette® vinden we twee soorten stoffen terug. Enerzijds heb je de standaard enkelvoudige plisséstoffen. Aan de andere kant heb je ook onze honeycell stoffen. Deze stoffen typeren zich door een honinggraatstructuur. Weet je al wat je wil? bekijk dan onze opmeet tool, stuur jou maten door en wij doen de rest.

Plissé of Duette® "honeycell"; wat is het verschil?

Een plissé en een Duette® “honycell” zijn in principe hetzelfde product. Het enige belangrijke verschil is de stof. Een plissé stof is een enkelvoudige stof met een vaste plooi gelijkend aan een accordeon. Bij een Duette® “honycell” vindt u deze plooien ook terug maar u kunt het meer vergelijken met een honingraat vanwege de dubbele laag stof.

Een Duette® “honycell” stof is een zeer hoogwaardige ontwikkeling, aangezien het wetenschappelijk aangetoond is dat dit de meest energiebesparende vorm van raamdecoratie is.

De plooien van een duette® lijken op een honingraat.
In dit interieur is gekozen voor een plissé stof.
Duette® is het meest energiebesparend type zonwering.
Previous slide
Next slide
Wenst u volledige privacy, kies voor een black-out stof.
Lichtdoorlatende stoffen zijn ideaal voor leefruimtes.
Previous slide
Next slide

Het doorzicht van uw stof, een belangrijke keuze

Naast de keuze voor welke stof u wilt gaan, is ook de keuze van de lichtdoorlatendheid van de gekozen stof zeer belangrijk. We hebben drie types lichtdoorlatendheid. Transparant, lichtdoorlatend en black-out. Transparant en lichtdoorlatend worden voornamelijk gekozen in leefruimtes. Zeker als u over een mooi uitzicht beschikt is dit zeer interessant aangezien u een aanzienlijk doorzicht naar buiten behoudt.

Daarnaast kunt u ook voor een black-out stof kiezen. Deze keuze neemt al het licht weg en kan een ruimte verduisteren. Ideaal dus voor een slaapkamer of een ruimte waar u privacy wenst.

Een plissé is een ideale keuze voor kleinere raampartijen
Advies aanvragen

Voor elke situatie een ideale bediening

Voor de plissé bestaan er een aantal verschillende systemen ter bediening. Als u kiest voor een manuele bediening kunt u kiezen voor een standaardbediening met een koord of bediening met een handgreep. Deze handgreep is een leuke child safe optie, maar enkel geschikt voor ramen binnen handbereik aangezien je de plissé volledig met de hand naar boven of beneden moet duwen.

Daarnaast kan ook de plissé, net zoals de meeste vormen van raamdecoratie volledig elektrisch bediend worden. Met één druk op de knop kunt u dan uw zonwering openen of sluiten. Voor extra comfort raden wij u de Diaz B.I. app aan. Dan kunt u uw raamdecoratie ten alle tijde bedienen via uw gsm, tablet of smartwatch. Ook stembediening is mogelijk indien u reeds een Smart home systeem heeft.

De Diaz B.I. app is luxe met een grote "L".
Een bediening met handgreep is leuk en child safe.
Duette® met koordbediening.
Kies voor elektrische bediening voor extra comfort.
Previous slide
Next slide
Uw plissé / Duette® wordt steeds met passie in België vervaardigd
Advies aanvragen

Speciale ramen, ideaal voor plissé

Als u een raam met een speciale vorm hebt, is een plissé de ideale keuze. Dit is het enigste product dat ook in complexe vormen vervaardigd kan worden. Ook dakramen en ramen van veranda’s worden meestal bekleed met een plissé gordijn.

Het spreekt natuurlijk voor zich dat er voor het opmeten van dit soort complexe ramen wat vakkennis vereist is. Als u dus een raam met een speciale vorm hebt, dan kunt u steeds onze experts contacteren. Zij gaan u met veel plezier verder helpen.

Een plissé is de oplossing voor een rond raam.
Een plissé is ideaal voor dakvensters.
Moeilijke vormen zijn geen probleem voor de plissé.
Previous slide
Next slide

Benieuwd naar de opties van Illusion?

Kom dan zeker eens langs in onze winkel!